Τελευταίες Ανακοινώσεις

25η Δράση Χωρίς Μεσάζοντες Μέλι, προιόντα Συν ‘Αλλοις Καφές Ζάχαρη Κακάο Κρέμα Φουντουκιού – 24 Ιουνίου 2017

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες , η Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων ανακοινώνει την 25η δράση της,
τελευταία γι’αυτή τη σεζόν, με προγραμματισμένη ημερομηνία παραλαβής το Σάββατο 24 Ιουνίου.
Α. Μέλι (ανθέων,πορτοκαλιά,δρυς,κούμαρο, θυμάρι),

Β.  Προιόντα  δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου  από το συνεταιρισμό  “Συν Άλλοις” (Καφές, ζάχαρη, κακάο, κρέμα φουντουκιού ) 
Οι Φόρμες Παραγγελίας οι οποίες είναι παρακάτω για δική σας διευκόλυνση , θα αναρτηθούν 
εντός των επόμενων ημερών στη ιστοσελίδα  του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου
www.enallaktikoergastiricorfu.orκαι θα παραμείνουν ενεργές μέχρι το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου.
Θα εξυπηρετηθούν μόνο οι παραγγελίες που θα έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα μας μέχρι το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου. Δεν θα υπάρχουν επιπλέον ποσότητες. Σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να μας στέλνετε στο e-mail:
xwrismesazonteskerkyras@hotmail.gr
Λίγα λόγια για τους “Συν ‘Αλλοις”.

Ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν Άλλοις”, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011.
Η βασική δραστηριότητά του είναι το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, κυρίως στον τομέα των τροφίμων. Μια εμπορική διαδικασία, δηλαδή, που, αντί για το κέρδος των πολυεθνικών και των τοπικών μεσαζόντων, στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησης των αγαθών: Την αξιοπρεπή ανταμοιβή του κόπου των παραγωγών, την παροχή ποιοτικών προϊόντων σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή στους καταναλωτές, τη βιώσιμη και δημοκρατική λειτουργία των οργανώσεων διακίνησης, καθώς και τη μέριμνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Βασικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι οι συνεταιρισμοί καφεπαραγωγών του ζαπατίστικου κινήματος στην Τσιάπας του Μεξικού. Γίνεται εισαγωγή απ’ευθείας και επεξεργασία στην Ελλάδα του καφέ που παράγουν με οικολογικές μεθόδους. Προσφέρεται μια σημαντικά υψηλότερη τιμή απ’ό,τι δίνουν οι τοπικοί μεσάζοντες και προπληρώνεται το 60% της συνολικής αξίας μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, ώστε να μην απαιτείται η εξάρτηση από τοκογλύφους για την κάλυψη του κόστους παραγωγής. Οι πιο λεπτομερείς όροι αυτού του διαφορετικού εμπορίου συζητιούνται και αναπροσαρμόζονται διαρκώς μεταξύ των συνεταιρισμών καφέ και των αλληλέγγυων αγοραστών (που στην Ευρώπη συντονίζονται μέσω του δικτύου RedProZapa του οποίου αποτελούμε μέλος), ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες κάθε χρονιάς. Εισάγουν, επίσης, προϊόντα από άλλους συνεταιρισμούς και κινήματα παραγωγών του Παγκόσμιου Νότου, όπως ζάχαρη και κακάο, μέσω της συνεργασίας με τον κοινωνικό συνεταιρισμό Libero Mondo στην Ιταλία και την οργάνωση El Puente στην Γερμανία.

Φόρμα παραγγελίας για Μέλι:
Φόρμα παραγγελίας για Προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου Καφές, Ζάχαρη, Κακάο:
Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στις δράσεις  μας.
Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων

Εναλλακτικό Εργαστήρι Κέρκυρας
Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά