Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (Ανουντσιάτα, 18:00)

Το Εργαστήρι δηλώνει την αδιαπραγμάτευτη συμπαράσταση και συμμετοχή του στη σημερινή πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που το 2008, μόλις 15 χρονών, δολοφονήθηκε, χωρίς απολύτως καμία λογική και δικαιολογήσιμη αιτία, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η φετινή επέτειος έρχεται με φόντο τον βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι από αστυνομικές σφαίρες ενός άλλου νέου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μετά από καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ, με σοβαρές υπόνοιες και ρατσιστικού κινήτρου αυτή τη φορά, μιας και ο “εγκληματίας” είναι τσιγγάνος.

Έρχεται επίσης στο φόντο μιας Ελλάδας που κυριολεκτικά ρημάζει και φτωχοποιείται, με σημαντικές δομές υγείας και παιδείας υποστελεχωμένες, έτοιμες να παραδοθούν στο έλεος της ανελέητης λογικής των ιδιωτικοποιήσεων και του ατομικού κέρδους, τη στιγμή που οι προσλήψεις δυνάμεων καταστολής και τα επιδόματα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πολλαπλασιάζονται, ενώ οι υπόλοιπες/οι πολίτες καλούνται να αντεπεξέλθουν με κάποιο μαγικό τρόπο απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια και την απουσία αποτελεσματικής κοινωνικής προστασίας.

Έρχεται όμως και τη στιγμή που, μετά από 12 χρόνια αγώνα, δικαιώνεται τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο Μανώλης Κυπραίος, ο δημοσιογράφος που είχε χάσει την ακοή του μετά από επίθεση των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια των μεγάλων λαϊκών συγκεντρώσεων του Ιουνίου του 2011. Όπως ο ίδιος δήλωσε: “Επιβάλλεται ψυχολογική εξέταση ΟΛΩΝ των αστυνομικών που φέρουν όπλο. Καλύτερη εκπαίδευση και μαθήματα συνταγματικού δικαίου και λειτουργίας της δημοκρατίας”.

Εμείς, ως Εργαστήρι, δεν παραβλέπουμε το δίκαιο του παραπάνω αιτήματος, αν και, ευρύτερα, προσβλέπουμε στο ιδανικό ανθρώπινων κοινωνιών που καλλιεργούν στο έπακρο την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη, με αποτέλεσμα να μην έχουν ανάγκη ούτε για εξουσίες, ούτε για καταστολή, ούτε για ασφάλεια μέσω ισορροπιών τρόμου. Για να φτάσουμε όμως κάποτε στις κοινωνίες αυτές θα πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα σήμερα και ένα απαραίτητο τέτοιο βήμα είναι η στήριξη της σημερινής πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,

στις 18:00, με σημείο συνάντησης την Ανουντσιάτα.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά