Τελευταίες Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων 2020-21 (updated)

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων 2020-21

Παρακαλώ διαβάστε την μικρή περιγραφή και μετά επικοινωνήστε με τον καθηγητή/καθηγήτρια για την εγγραφή σας, θα σας ενημερώσει ποια πλατφόρμα/εφαρμογή θα χρησιμοποιείτε για το μάθημα καθώς και αν χρειαστεί να προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο/φωτοτυπίες. Σε κάποια μαθήματα για υπάρχει περιορισμένος αριθμός μαθητών.

Καθώς και για εμάς όλη αυτή η εμπειρία είναι καινούργια, θα θέλαμε να δείξετε κατανόηση και υπομονή προς τους καθηγητές που θα αναγκαστούν φέτος χωρίς την βοήθεια της γραμματείας να κάνουν εγγραφές.

Σας ζητάμε να σεβαστείτε τον χρόνο που θα χρειαστούν για να σας απαντήσουν στο αίτημα σας και σεβασμό στην όποια απόφαση θα πάρουν σε σχέση με την συμμετοχή σας στο μάθημα τους.

Το πρόγραμμα ανά μέρα 

This image has an empty alt attribute; its file name is ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΔΕΥΤΕΡΑΣ-4-700x442.jpg
  • Greek as a second language

Introduction to Greek language through reading, speaking and a variety of amusing exercises. For registration please contact your teacher Victoria at HERE (left klick and copy email adress)

  • Γαλλικά Conversation: ξεσκονίστε τα γαλλικά σας ή αποκτήστε άνεση στην συζήτηση με την βοήθεια της Άvνυ, για εγγραφές επικοινωνήστε μαζί της ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
  • Ρωσικά Αρχαρίων : Εισαγωγή στην ρωσική γλώσσα από το Α ως το Я. Ευχάριστα και ανώδυνα μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια ανακαλύπτουμε την χώρα και τον πολιτισμό της Ρωσίας. Για εγγραφές επικοινωνήστε με την Βικτωρία  ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

Ιστορία των ΗΠΑ – Αγγλικά για προχωρημένους (Β2+)

Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην ιστορία των ΗΠΑ βασισμένη στην ύλη για τις Advanced Placement (AP) εξετάσεις. Με αυτές τις εξετάσεις οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν μονάδες μαθημάτων του πρώτου έτους σε κάποια πανεπιστήμια και να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα για μελέτη μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου. Επομένως, μάθημα τέτοιας μορφής είναι ιδανικό για όσους έχουν φτάσει σε επίπεδο Β2 (περίπου το First Certificate) ή παραπάνω και επιθυμούν να βελτιώσουν το επίπεδο αγγλικών τους μέσω της μελέτης ενός ακαδημαϊκού αντικειμένου. Η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων επιτυγχάνεται μέσω ανάγνωσης κειμένων σχετικά μεγάλης έκτασης και μέσω παρακολούθησης οπτικοακουστικού υλικού. Όποιος από τους συμμετέχοντες το επιθυμεί, θα υπάρξουν και ευκαιρίες για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (αλλά αυτό είναι προαιρετικό). Όσον αφορά στο περιεχόμενο του μαθήματος, καλύπτεται η ιστορία των ΗΠΑ από την ίδρυση του Jamestown μέχρι τις μέρες μας. Γίνεται χρήση γνωστών εγχειριδίων της ιστορίας των ΗΠΑ (π.χ. The American Pageant (Kennedy-Cohen), Give me Liberty (Foner)), καθώς και οπτικοαουστικό υλικό (ταινίες, βίντεο κλιπ, τραγούδια, σκίτσα κτλ).  Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας ΕΔΩ  ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)

  • Ιταλικά προχωρημένων: Μπορούν να εγγράφουν όσοι έχουν αρκετή γνώση Ιταλικών καθώς και οι περσινοί μαθητές της κυρίας Έλενας. Για εγγραφές επικοινωνήστε με την καθηγήτρια ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)
This image has an empty alt attribute; its file name is ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΤΡΙΤΗΣ-1-700x387.jpg
  • ΝΙΩΘΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ…!

Βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα και τη διαχείριση τους

Συντονίζει η Καλλιόπη Άνθη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε τον ρόλο των συναισθημάτων και να αναπτύξουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες.

Κάθε Τρίτη 6 με 8 μμ θα συναντιόμαστε on-line για να μοιραστούμε πληροφορίες αλλά και εμπειρίες. Θα συζητάμε, θα αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας και τις σιωπές μας και θα  αγκαλιάζουμε τους αυθεντικούς μας εαυτούς.  Και – όσο μας το επιτρέψει η διαδικτυακή επικοινωνία – θα παίζουμε παρεούλα.

Ο κύκλος συμπεριλαμβάνει 11 μαθήματα και βασική προϋπόθεση είναι να έχουν  οι συμμετέχοντες e-mail (ή Facebook) για να μπορούν να λαμβάνουν έντυπο υλικό. Ιδανικά  Facebook, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα επικοινωνίας (και μοιραζόμαστε τις σημειώσεις από εκεί).

Για να υπάρχει σταθερό και ασφαλές κλίμα, η ομάδα θα είναι σχετικά μικρή, με όριο τα 20 άτομα. Ο καθένας θα έχει δικαίωμα να λείψει για δύο φορές. Με την τρίτη απουσία πρακτικά δηλώνει την αδυναμία του να συμμετέχει στην ομάδα και έτσι θα πάρει τη θέση του άλλος ενδιαφερόμενος από την λίστα αναμονής.

This image has an empty alt attribute; its file name is smiley-2979107_1920-700x393.jpg

Η Καλλιόπη Άνθη σπούδασε Ειδική αγωγή στην Πράγα Τσεχίας και για πολλά χρόνια εργάστηκε με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία 18 χρόνια λειτουργεί  ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Για εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

Ισπανικά Αρχαρίων: Εισαγωγή στα ισπανικά από την Ινές. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί της ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

This image has an empty alt attribute; its file name is ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΤΕΤΑΡΤΗΣ-2-700x469.jpg
  • Αγγλικά Επίπεδο Β1: Μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι έχουν ήδη καλή γνώση της αγγλικής. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε με την καθηγήτριας σας Άννυ ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
  • Ιταλικά αρχάριων: εισαγωγή στην γλώσσα από την Δανάη. Αριθμός μαθητών 7.  Προϋποθέσεις: να έχουν την εφαρμογή μεσσεντζερ και να ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή (τα βασικά), γιατί το υλικό θα είναι διαδικτυακό. και οι παραπάνω των 7 εγγεγραμμένοι θα μπουν σε λίστα αναμονής. Για εγγραφές επικοινωνήστε με την Δανάη ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
  • Αστρονομία: Το μάθημα της αστρονομίας γίνεται από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας και έχει σκοπό να καταστήσει τους «εραστές» του έναστρου ουρανού και γνώστες του ταυτόχρονα. Αντικείμενο του μαθήματος: Η γνωριμία με τις βασικές αρχές της επιστήμης της Αστρονομίας, η αναγνώριση αστερισμών και ουρανίων αντικειμένων, η μελέτη ουρανίων σωμάτων εντός και εκτός του Ηλιακού Συστήματος και η κατανόηση των βασικών φυσικών νόμων που ορίζουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των ουρανίων αντικειμένων. Στόχος η απόκτηση τόσο θεωρητικών γνώσεων όσο και παρατηρησιακών δεξιοτήτων. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους καθηγητές ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

Εισαγωγή στη Σύγχρονη Κίνα

Σκοπός του μαθήματος είναι να προσφέρει μια εισαγωγή σε βασικές όψεις της Κίνας μετά το 1949 και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ). Το μάθημα αποτελείται από δύο μέρη, ένα ιστορικό και ένα θεματικό. Το ιστορικό μέρος του μαθήματος επικεντρώνεται στην οικονομική και πολιτική ιστορία της ΛΔΚ. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ενότητες:

α) Η «πρώιμη» μαοϊκή περίοδος (1949-1962)

β) Η «ύστερη» μαοϊκή περίοδος (1963-1976/1978)

γ) Η περίοδος του Deng Xiaoping (1978-1993)

δ) Η εποχή του Jiang Zemin (1989-2002)

ε) Η κυβέρνηση των Hu Jintao και Wen Jiabao (2003-2012)

στ) Η άνοδος του Xi Jinping στην εξουσία (2012 μέχρι σήμερα)

Το μέρος του μαθήματος με τις θεματικές ενότητες μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντα όσων συμμετέχουν στο μάθημα και την επικαιρότητα. Θέματα που είναι πιθανόν να συζητηθούν μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
α) Η δημογραφική πολιτική της Κίνας («η πολιτική του ενός παιδιού» και τα αποτελέσματά της)

β) Οι μειονότητες της Κίνας (Ουιγούροι, Θιβετιανοί κ.α.) – εθνικισμός, ρατσισμός και ξενοφοβία στην Κίνα.

γ) Η διαχείριση κρίσεων υγείας στην Κίνα (περιπτώσεις SARS, COVID-19 κτλ.

δ) Η εκπαίδευση στην Κίνα

ε) Το περιβάλλον και η περιβαλλοντική πολιτική στην Κίνα
στ) «Μύθοι» για την κινέζικη γλώσσα – οι γλώσσες της Κίνας

ζ) Θέματα από την Κινεζική «εξωτερική» πολιτική» (σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, Κίνας-Ινδίας, Κίνας-Ιαπωνίας, το θέμα της Ταϊβάν, ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού κτλ.)

Πέρα από ένα γενικό πλαίσιο το περιεχόμενο του μαθήματος μπορεί να καθοριστεί με βάση τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν σε κάποια θέματα, πέρα από τις σημειώσεις μου, δίνεται βιβλιογραφία (κυρίως στην αγγλική) για κάθε ενότητα. Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας ΕΔΩ  ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)

Ισπανικά προχωρημένων: Μάθημα για τους ήδη γνώστες της Ισπανικής γλώσσας από την Ινές. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί της ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

This image has an empty alt attribute; its file name is ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΠΕΜΠΤΗΣ-1-700x435.jpg
  • ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
    Στον κύκλο συναντήσεων για σπουδαστές με καλή γνώση αγγλικών (B2-C2) επιδιώκουμε τον συνδυασμό της εκμάθησης και κατάκτησης της αγγλικής γλώσσας με τη μελέτη & τον προβληματισμό σχετικά με ποικίλες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και άλλες πολιτισμικές εξελίξεις και συναφή ζητήματα που μας αφορούν όλες/ους. Επιδιώκουμε, επίσης, τη συνειδητή καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης μορφών παιδείας και συνύπαρξης που βασίζονται στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση. Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον Αργύρη ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά