Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου στις 24-25-26/5/2012, κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους μικροπαραγωγούς της Κέρκυρας ενδιαφέρονται να φέρουν σε άμεση επαφή δείγματα των προϊόντων τους με τους καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο τριήμερο Φεστιβάλ. Η πρόσκληση αυτή, είναι προέκταση της κίνησης παράκαμψης μεσαζόντων που ξεκίνησε το Εργαστήρι πριν λίγο καιρό, στην οποία διατυπώσαμε την πρόθεσή μας να αναπτυχθεί ένα δίκτυο μικροπαραγωγών στην Κέρκυρα, με σκοπό την παράκαμψη του ιστού των κέντρων προμήθειας και εμπορίας. Είναι μια ευκαιρία, να συναντηθούμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μελετήσουμε τις επόμενες συντονισμένες κινήσεις.

Έτσι, οι μικροπαραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ, οι οποίοι θα κανονίσουν μια κοινή συνάντηση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Μοναδικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους είναι τρείς : 1. Το Φεστιβάλ δεν είναι χώρος αγοροπωλησίας, αντίθετα, είναι χώρος κοινωνικής συνεύρεσης και ζύμωσης. Ως εκ τούτου, τα δείγματα των προϊόντων θα διανέμονται δωρεάν. Υπενθυμίζουμε πως αρχικός σκοπός, είναι η προσπάθεια δικτύωσης και όχι η αγορά. 2. Οι μικροπαραγωγοί, θα πρέπει να χρησιμοποιούν αν όχι βιολογικές, τουλάχιστον ήπιες μορφές καλλιέργειας. 3. Θα πρέπει να ασπάζονται την ευρύτερη φιλοσοφία του εγχειρήματος.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν κάτι σημαντικό τόσο για τον τόπο, όσο και για την ποιοτική διαχείριση της ζωής μας. Η επόμενη χρονιά, θα πρέπει να μας βρει όλους έτοιμους, για περισσότερες και αποδοτικότερες δράσεις στο πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Επικοινωνία: enalaktikoergastiri@yahoo.com και Παναγιώτης 6979680600, Φένια 6972843730, Λάμπρος 6974828772.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά