Τελευταίες Ανακοινώσεις

Κίνηση Παράκαμψης Μεσαζόντων

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, ανοίγει έναν κύκλο άμεσων δράσεων, με στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Στα πλαίσια της μη αποδοχής του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου, ξεκινάει την πρώτη του προσπάθεια παράκαμψης των μεσαζόντων. Η φιλοσοφία του εγχειρήματος, εστιάζει στην άμεση επαφή παραγωγών και καταναλωτών, χωρίς την κερδοσκοπική διαμεσολάβηση των εμπόρων, γεγονός που θα καταστήσει δικαιότερη την οικονομική διαχείριση της ζωής μας. Λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού πατατοπαραγωγών στην Κέρκυρα, η αρχή γίνεται με την ομάδα πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου. Ο κύκλος θα συνεχιστεί με άλλα εποχιακά προϊόντα ήπιων μορφών καλλιέργειας, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα προς τους ντόπιους παραγωγούς του νησιού, με απώτερο σκοπό τη δικτύωσή τους.

Με αυτό τον τρόπο, δεν μένουμε ανυπεράσπιστοι, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και ελπίζουμε σε ένα δικαιότερο μέλλον. Όπως η εμπορευματοποίηση της γνώσης, έτσι και η μεγιστοποίηση του εμπορικού κέρδους δεν συνιστούν αξίες ζωής.

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, θα κάνει την πρώτη παραλαβή 25 τόνων από την ομάδα παραγωγών του Νευροκοπίου, το Σάββατο 24/3. Η πρώτη παρτίδα έχει ήδη συμπληρωθεί, όσοι όμως ενδιαφέρονται ακόμα να προμηθευτούν πατάτες με 35 λεπτά το κιλό (συσκευασία 20kgr), να ενημερωθούν στη διεύθυνση enalaktikoergastiri.wordpress.com και να παραγγείλουν ΜΕΧΡΙ την Τετάρτη 21/3, στη διεύθυνση enalaktikoergastiri@yahoo.com (όνομα-τηλέφωνο-ποσότητα). Μετά τη συμπλήρωση και της δεύτερης παρτίδας, θα αναρτηθεί ανακοίνωση στο blog του Εργαστηρίου, με την ημερομηνία της δεύτερης παραλαβής. Σε λίγες επίσης μέρες, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα παραγωγών της Κέρκυρας, που θα διατεθούν απευθείας στους καταναλωτές

Όπως είπαμε, η παραλαβή της πρώτης παρτίδας θα γίνει το Σάββατο 24/3 από τις 7πμ έως τις 3μμ, στο μεγάλο παρκινγκ απέναντι από το εμπορικό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καλό θα ήταν οι παραλήπτες να έχουν την ταυτότητά τους.

Κάνουμε έκκληση προς τα μέλη και τους φίλους του Εργαστηρίου, να παρευρίσκονται το Σάββατο από νωρίς το πρωί στο χώρο παραλαβής. Χρειαζόμαστε πολλούς εθελοντές, για την υποδειγματική και γρήγορη διαδικασία.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά