Μαθήματα

Πρόγραμμα μαθημάτων έτους 2023-2024

No photo description available.

Περιγραφές μαθημάτων έτους 2022-2023

Αγγλικά για προχωρημένους σπουδαστές

Στον κύκλο συναντήσεων για σπουδαστές με καλή γνώση Αγγλικών (B2-C2) επιδιώκουμε τον συνδυασμό της εκμάθησης και κατάκτησης της αγγλικής γλώσσας με τη μελέτη και τον προβληματισμό γύρω από ποικίλες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και άλλες πολιτισμικές εξελίξεις και συναφή ζητήματα που αφορούν κάθε άνθρωπο προσωπικά και τις κοινωνίες μας συνολικά. Επιδιώκουμε, επίσης, τη συνειδητή καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης μορφών παιδείας και συνύπαρξης που βασίζονται στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Διδάσκων: Αργύρης Γεωργουλής

Αγγλικά για τουριστικά επαγγέλματα

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε άτομα με επίπεδο τουλάχιστον Β1 στα αγγλικά. Έχει ως σκοπό την εκμάθηση βασικών όρων που αφορούν τα τουριστικά επαγγέλματα. Στο πλαίσιο του μαθήματος θα αναλυθούν διάφοροι χρήσιμοι όροι που έχουν σχέση με τον τουρισμό αλλά και θα δοθούν χρήσιμα τιπς για τη σύνταξη του βιογραφικού σας.

Διδάσκουσα: Κατερίνα Γαλαζούλα

Γαλλικά Αρχαρίων

Σειρά εκμάθησης Γαλλικών επιπέδου Α1, από μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ταυτότητα του γαλλικού λαού, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γλώσσας του και εξερευνώντας την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού του!

Διδάσκουσα: Βασιλική Χελιδώνη

Ιταλικά αρχαρίων

Και πάλι μαζί για να θυμηθούμε τα Ιταλικά μας. Όσες/οι  έχουν στη διάθεσή τους το Progetto Italianο A1-A2, παρακαλούνται να το φέρουν. Το ίδιο ισχύει και για τη Γραμματική της Ζωγοπούλου. Καλή αρχή ας έχουμε!

Διδάσκουσα: Ελένη Κρητικού

Ιταλικά αρχαρίων & προχωρημένων

Ιταλικά αρχαρίων & προχωρημένων

Τα μαθήματα εστιάζονται στην σωστή χρήση της γραμματικής και του συντακτικού, στην ανάγνωση και στην καλή κατανόηση του προφορικού λόγου, καθώς και στην παραγωγή προφορικού λόγου (κυρίως προς το τέλος της χρονιάς όσον αφορά τους αρχάριους). Καλή μας αρχή!

Βιβλία:

1) Qui Italia 1 (κείμενα – λεξιλόγιο – ασκήσεις – προφορικά)

2) Qui Italia 2 (γραμματική – ασκήσεις)

3) Grammatica Italiana (βιβλίο Γραμματικής με εξήγηση στα Ελληνικά)

4) Ascolto (προφορικός λόγος)

Διδάσκων: Νίκος Κοντοπίδης

Ιταλικά – Conversazione (προφορικός λόγος – συζήτηση)

Στο μάθημα Iταλικά-Conversazione θα εξασκήσουμε τα Ιταλικά μας στον προφορικό λόγο. Μέσα από θεματικές λεξιλογικές ενότητες θα ξεσκονίσουμε τα Ιταλικά μας, θα μιλήσουμε για την Ιταλία, για τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα! Το τμήμα απευθύνεται στα άτομα που έχουν ήδη γνώση της ιταλικής.

Διδάσκουσα: Γιολάντα Μπουχάγιαρ

Κιθάρα

Για το μάθημα, κάθε μαθήτρια/ής πρέπει να έχει τη δική του κιθάρα. Θα διδάσκονται οι βασικές συγχορδίες και συνήθη ρυθμικά σχήματα. Θα υπάρξει και επαφή με την ευρωπαϊκή μουσική σημειογραφία (νότες), όσο χρειάζεται για να εκτελούνται απλές ασκήσεις.

Διδάσκων: Θοδωρής Γκότσης

Κινεζικά για αρχάριους

[Τετάρτη 17:00-18:45]

Το μάθημα προσφέρει μια εισαγωγή στην κοινή κινεζική. Σκοπεύουμε να καλύψουμε την προφορά, κάποιο βασικό λεξιλόγιο, βασικά στοιχεία της γραμματικής και περίπου 250-400 χαρακτήρες. Η ύλη που θα καλύψουμε περίπου αντιστοιχεί στα επίπεδα HSK 1-2 με κάποια στοιχεία από το τρίτο επίπεδο (2η έκδοση του HSK).

Βιβλιογραφία:

Βασικό εγχειρίδιο: Jiang, L., Feng, W., Liping, L., & Fang, W. (2014). HSK standard course 1. Beijing: Beijing Language and Culture University Press (+ Workbook + προαιρετικά το βιβλίο χαρακτήρων).

 
McNaughton, W., & Li, Y. (2016). Reading and writing Chinese: A comprehensive guide to the Chinese writing system. Rutland, VT: Tuttle Publishing.


Παπακοσμά, Φ. (2020). Κινεζική γραμματική για όλα τα επίπεδα. Athens, Greece: Mandarin Books.

[αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι-ες με εμπειρία στα Κινεζικά, μπορούν αν επικοινωνήσουν μαζί μου για να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας άλλου τμήματος]

Διδάσκων: Αντώνης Πολέντας (潘奥宁)

Κλασική Κίνα: Γλώσσα και Σκέψη

[1 ώρα / εβδομάδα]

Το μάθημα είναι μια πολύ βασική εισαγωγή στα Κινεζικά της κλασικής εποχής, στη σχέση τους με τα σύγχρονα Κινεζικά, καθώς και την κινεζική φιλοσοφία και σκέψη της ίδιας περιόδου.

Βιβλιογραφία:
Βασικό εγχειρίδιο: Van Norden, B. W.  (2019). Classical Chinese for everyone: A guide for absolute beginners. Indianapolis: Hackett Publishing Company.

Van Norden, B. W. (2011). Introduction to classical Chinese philosophy. Indianapolis, IN: Hackett.

Διδάσκων: Αντώνης Πολέντας (潘奥宁)

Μαθηματικά

Οι μαθηματικές συναντήσεις του Εργαστηρίου απευθύνονται στα άτομα που επιθυμούν ή/και χρειάζονται να ασχοληθούν με τα Μαθηματικά. Για τα παιδιά Γυμνασίου είναι απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση των γονέων / κηδεμόνων.Διδάσκουσα: Γεωργία Αντωνίου

Παραστατικές Τέχνες – Εργαστήριο

Στόχος του Εργαστηρίου είναι, μέσω της βιωματικής μαθητείας, η γονιμοποίηση της καθημερινότητας με απρόοπτες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο (performances) και το άνοιγμα διαλόγου με την ιστορικότητα του τόπου. Με αφετηρία το Θέατρο του Καταπιεσμένου, του Αύγουστου Μπόαλ, το οποίο αποτελεί μια μορφή κοινωνικής παρέμβασης, προβληματισμού, ευαισθητοποίησης και εμπλοκής του κοινού στον κριτικό διάλογο με τα προβλήματα του καιρού του.

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ!

Αύγουστος Μπόαλ

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 12

Διδάσκουσα: Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου

Σουίνγκ

Η σουίνγκ είναι μια οικογένεια χορών με κυριότερο το lindy hop το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του 1930 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Είναι ένας αυτοσχεδιαστικός χορός που περιλαμβάνει ένα βασικό βηματολόγιο, πρόγονος του ροκενρόλ και είναι εμπνευσμένος από αφρικανικούς ρυθμικούς χορούς σε συνδυασμό με ευρωπαϊκούς χορούς μπόλρουμ.

Διδάσκων: Βλαδίμηρος Ιγνατιάδης

Σύγχρονη Κίνα: Γλώσσα, Κοινωνία, Πολιτική

Το μάθημα είναι μια εισαγωγή στη σύγχρονη Κίνα (1949 μέχρι σήμερα), με έμφαση στην εποχή του Σι Τζινπίνγκ (Xi Jinping). Θα δούμε θέματα όπως η δημογραφική πολιτική, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η άνοδος του Σι Τζινπίνγκ, η εξωτερική πολιτική της Κίνας, η εξέλιξη της ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) κ.ά. Επίσης, όποτε δοθεί η ευκαιρία, θα συζητηθούν θέματα της επικαιρότητας. Τα διαβάσματα για το μάθημα είναι διάφορα σχετικά άρθρα από επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, ιστοσελίδες κτλ.

[ο τρόπος και ο χρόνος διδασκαλίας θα ανακοινωθεί σύντομα και το περιεχόμενο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων]

Διδάσκων: Αντώνης Πολέντας (潘奥宁)

Σωματικό Θέατρο και Αυτοσχεδιασμός – Εργαστήριο

Βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξερευνήσουμε το σώμα ως πεδίο έκφρασης και δημιουργίας και ως μέσο αλληλεπίδρασης με τους άλλους. Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν τεχνικές χαλάρωσης και συγκέντρωσης, πρακτικές ασκήσεις που βασίζονται σε ελεύθερους, δομημένους και ημι-δομημένους σωματικούς αυτοσχεδιασμούς· γι’ αυτό είναι απαραίτητο τα άτομα που θα συμμετάσχουν να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες.

Ανώτατος αριθμός ατόμων: 16

Διδάσκουσα: Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα

Τοπική Ιστορία

Το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας θα αποτελείται από αυτοτελείς διαλέξεις που θα έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν διάφορες όψεις της ιστορίας της Κέρκυρας με έναν τρόπο απαλλαγμένο από τοπικιστικά στερεότυπα και λαογραφικές προσεγγίσεις, ώστε μέσα από τη γνώση του παρελθόντος να γίνει δυνατή η νηφάλια και αντικειμενική ερμηνεία του παρόντος.

Διδάσκουσα: Βιβή Κουρή

Φωνητική Τέχνη

Το μάθημα Φωνητικής Τέχνης περιλαμβάνει βασικές τεχνικές τραγουδιού και ορθοφωνίας και απευθύνεται τόσο στα άτομα όλων των ηλικιών που επιθυμούν να γνωρίσουν το αντικείμενο όσο και στα άτομα που ασχολούνται ήδη με το τραγούδι.

Διδάσκουσα: Έλενα Ρίστοβα

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων 2020-21

Παρακαλώ διαβάστε την μικρή περιγραφή και μετά επικοινωνήστε με τον καθηγητή/καθηγήτρια για την εγγραφή σας, θα σας ενημερώσει ποια πλατφόρμα/εφαρμογή θα χρησιμοποιείτε για το μάθημα καθώς και αν χρειαστεί να προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο/φωτοτυπίες. Σε κάποια μαθήματα για υπάρχει περιορισμένος αριθμός μαθητών.

Καθώς και για εμάς όλη αυτή η εμπειρία είναι καινούργια, θα θέλαμε να δείξετε κατανόηση και υπομονή προς τους καθηγητές που θα αναγκαστούν φέτος χωρίς την βοήθεια της γραμματείας να κάνουν εγγραφές.

Σας ζητάμε να σεβαστείτε τον χρόνο που θα χρειαστούν για να σας απαντήσουν στο αίτημα σας και σεβασμό στην όποια απόφαση θα πάρουν σε σχέση με την συμμετοχή σας στο μάθημα τους.

Το πρόγραμμα ανά μέρα 

  • Greek as a second language

Introduction to Greek language through reading, speaking and a variety of amusing exercises. We would like to inform you that the class is now full , there is also a waiting list, in case of an opening , we will post an update.

  • Γαλλικά Conversation: ξεσκονίστε τα γαλλικά σας ή αποκτήστε άνεση στην συζήτηση με την βοήθεια της Άvνυ, το μάθημα έκλεισε. Σε περίπτωση κενής θέσης θα υπάρξει ενημέρωση.
  • Ρωσικά Αρχαρίων : Εισαγωγή στην ρωσική γλώσσα από το Α ως το Я. Ευχάριστα και ανώδυνα μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια ανακαλύπτουμε την χώρα και τον πολιτισμό της Ρωσίας. Το μάθημα έκλεισε, υπάρχει ήδη λίστα αναμονής, σε περίπτωση κενού θα βγει σχετική ανακοίνωση.
  • Ιταλικά προχωρημένων: Μπορούν να εγγράφουν όσοι έχουν αρκετή γνώση Ιταλικών καθώς και οι περσινοί μαθητές της κυρίας Έλενας. Το μάθημα έκλεισε, υπάρχει ήδη λίστα αναμονής, σε περίπτωση κενού θα βγει σχετική ανακοίνωση.
  • Αγγλικά / Προετοιμασία Πτυχίου: Επειδή κανένας ιός δεν είναι ικανός να σταματήσει την αλληλεγγύη του Εργαστηρίου μας, την αλληλεπίδραση που έχουμε ο ένας στον άλλο, το δικαίωμα στη γνώση, αλλά και στην κατάκτηση ενός πτυχίου, φέτος θα ταξιδέψουμε έως το πτυχίο Β2. Έτσι, θα βάλω τα δυνατά μου, θα δώσω όλη μου την ενέργεια να προετοιμάσω μαθητές σαν εσάς ώστε τον Ιούνιο του 2021 να μπορέσετε να συμμετέχετε σε εξετάσεις επιπέδου Β2 (Lower). Προϋπόθεση είναι το επίπεδό μας να είναι κάπου εκεί! Όσοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε αυτό το στάδιο και τους διέκοψε την πορεία προς την απόκτηση του πτυχίου η δυσμενής κατάσταση του Covid, μπορούν επικοινωνήσουν μαζί μου. Το μάθημα θα είναι δύο φορές την εβδομάδα, από μια ώρα. Θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με το βιβλίο της Γραμματικής. Το βιβλίο των Practice Tests θα είναι σκαναρισμένο και θα σας αποστέλλεται στα email σας, κάθε φορά που θα πρέπει να κάνουμε προσομοίωση των εξετάσεων. Καλό κουράγιο, ενωμένοι έως την κατάκτηση της γνώσης!  Πηνελόπη. Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας  ΕΔΩ  (κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)
  • ΝΙΩΘΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ…!

Βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα και τη διαχείριση τους: Συντονίζει η Καλλιόπη Άνθη, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε τον ρόλο των συναισθημάτων και να αναπτύξουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες. Κάθε Τρίτη 6 με 8 μμ θα συναντιόμαστε on-line για να μοιραστούμε πληροφορίες αλλά και εμπειρίες. Θα συζητάμε, θα αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας και τις σιωπές μας και θα  αγκαλιάζουμε τους αυθεντικούς μας εαυτούς.  Και – όσο μας το επιτρέψει η διαδικτυακή επικοινωνία – θα παίζουμε παρεούλα.

Ο κύκλος συμπεριλαμβάνει 11 μαθήματα και βασική προϋπόθεση είναι να έχουν  οι συμμετέχοντες e-mail (ή Facebook) για να μπορούν να λαμβάνουν έντυπο υλικό. Ιδανικά  Facebook, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα επικοινωνίας (και μοιραζόμαστε τις σημειώσεις από εκεί). Για να υπάρχει σταθερό και ασφαλές κλίμα, η ομάδα θα είναι σχετικά μικρή, με όριο τα 20 άτομα. Ο καθένας θα έχει δικαίωμα να λείψει για δύο φορές. Με την τρίτη απουσία πρακτικά δηλώνει την αδυναμία του να συμμετέχει στην ομάδα και έτσι θα πάρει τη θέση του άλλος ενδιαφερόμενος από την λίστα αναμονής.

Η Καλλιόπη Άνθη σπούδασε Ειδική αγωγή στην Πράγα Τσεχίας και για πολλά χρόνια εργάστηκε με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία 18 χρόνια λειτουργεί  ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σας ενημερώνουμε ότι το μάθημα έκλεισε. Σε περίπτωση κενού θα γίνει σχετική ανακοίνωση.

Ισπανικά Αρχαρίων: Εισαγωγή στα ισπανικά από την Ινές. Το μάθημα έκλεισε !!!

Ιστορία των ΗΠΑ – Αγγλικά για προχωρημένους (Β2+) : Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην ιστορία των ΗΠΑ βασισμένη στην ύλη για τις Advanced Placement (AP) εξετάσεις. Με αυτές τις εξετάσεις οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν μονάδες μαθημάτων του πρώτου έτους σε κάποια πανεπιστήμια και να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα για μελέτη μαθημάτων πανεπιστημιακού επιπέδου. Επομένως, μάθημα τέτοιας μορφής είναι ιδανικό για όσους έχουν φτάσει σε επίπεδο Β2 (περίπου το First Certificate) ή παραπάνω και επιθυμούν να βελτιώσουν το επίπεδο αγγλικών τους μέσω της μελέτης ενός ακαδημαϊκού αντικειμένου. Η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων επιτυγχάνεται μέσω ανάγνωσης κειμένων σχετικά μεγάλης έκτασης και μέσω παρακολούθησης οπτικοακουστικού υλικού. Όποιος από τους συμμετέχοντες το επιθυμεί, θα υπάρξουν και ευκαιρίες για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (αλλά αυτό είναι προαιρετικό). Όσον αφορά στο περιεχόμενο του μαθήματος, καλύπτεται η ιστορία των ΗΠΑ από την ίδρυση του Jamestown μέχρι τις μέρες μας. Γίνεται χρήση γνωστών εγχειριδίων της ιστορίας των ΗΠΑ (π.χ. The American Pageant (Kennedy-Cohen), Give me Liberty (Foner)), καθώς και οπτικοαουστικό υλικό (ταινίες, βίντεο κλιπ, τραγούδια, σκίτσα κτλ).  Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας ΕΔΩ  ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)

  • Αγγλικά Επίπεδο Β1: Μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι έχουν ήδη καλή γνώση της αγγλικής. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε με την καθηγήτριας σας Άννυ ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
  • Ιταλικά αρχάριων: εισαγωγή στην γλώσσα από την Δανάη. Αριθμός μαθητών 7.  Προϋποθέσεις: να έχουν την εφαρμογή μεσσεντζερ και να ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή (τα βασικά), γιατί το υλικό θα είναι διαδικτυακό. και οι παραπάνω των 7 εγγεγραμμένοι θα μπουν σε λίστα αναμονής. Το μάθημα έκλεισε, υπάρχει ήδη λίστα αναμονής, σε περίπτωση κενού θα βγει σχετική ανακοίνωση.
  • Αστρονομία: Το μάθημα της αστρονομίας γίνεται από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας και έχει σκοπό να καταστήσει τους «εραστές» του έναστρου ουρανού και γνώστες του ταυτόχρονα. Αντικείμενο του μαθήματος: Η γνωριμία με τις βασικές αρχές της επιστήμης της Αστρονομίας, η αναγνώριση αστερισμών και ουρανίων αντικειμένων, η μελέτη ουρανίων σωμάτων εντός και εκτός του Ηλιακού Συστήματος και η κατανόηση των βασικών φυσικών νόμων που ορίζουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των ουρανίων αντικειμένων. Στόχος η απόκτηση τόσο θεωρητικών γνώσεων όσο και παρατηρησιακών δεξιοτήτων. Το μάθημα θα έχει μέγιστο αριθμό μαθητών 20 άτομα. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους καθηγητές ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)
  • Αγγλικά / Προετοιμασία Πτυχίου: Επειδή κανένας ιός δεν είναι ικανός να σταματήσει την αλληλεγγύη του Εργαστηρίου μας, την αλληλεπίδραση που έχουμε ο ένας στον άλλο, το δικαίωμα στη γνώση, αλλά και στην κατάκτηση ενός πτυχίου, φέτος θα ταξιδέψουμε έως το πτυχίο Β2. Έτσι, θα βάλω τα δυνατά μου, θα δώσω όλη μου την ενέργεια να προετοιμάσω μαθητές σαν εσάς ώστε τον Ιούνιο του 2021 να μπορέσετε να συμμετέχετε σε εξετάσεις επιπέδου Β2 (Lower). Προϋπόθεση είναι το επίπεδό μας να είναι κάπου εκεί! Όσοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε αυτό το στάδιο και τους διέκοψε την πορεία προς την απόκτηση του πτυχίου η δυσμενής κατάσταση του Covid, μπορούν επικοινωνήσουν μαζί μου. Το μάθημα θα είναι δύο φορές την εβδομάδα, από μια ώρα. Θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με το βιβλίο της Γραμματικής. Το βιβλίο των Practice Tests θα είναι σκαναρισμένο και θα σας αποστέλλεται στα email σας, κάθε φορά που θα πρέπει να κάνουμε προσομοίωση των εξετάσεων. Καλό κουράγιο, ενωμένοι έως την κατάκτηση της γνώσης!  Πηνελόπη. Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας  ΕΔΩ  (κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)
  • Αγγλικά Αρχαρίων: Το μάθημα αναφέρεται σε μαθητές που έχουν μικρή ή καμία σχέση με την Αγγλική. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων στο τέλος της χρονιάς, οι μαθητές θα είναι ικανοί να διαβάζουν και να γράφουν με άνεση, να κατανοούν ένα εύρος συχνά χρησιμοποιούμενου λεξιλογίου της καθημερινότητας καθώς και να επικοινωνούν πάνω σε απλά και καθημερινά ζητήματα.  Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας ΕΔΩ   (κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)
  • Εισαγωγή στη Σύγχρονη Κίνα: Σκοπός του μαθήματος είναι να προσφέρει μια εισαγωγή σε βασικές όψεις της Κίνας μετά το 1949 και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ). Το μάθημα αποτελείται από δύο μέρη, ένα ιστορικό και ένα θεματικό. Το ιστορικό μέρος του μαθήματος επικεντρώνεται στην οικονομική και πολιτική ιστορία της ΛΔΚ. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ενότητες:

α) Η «πρώιμη» μαοϊκή περίοδος (1949-1962)

β) Η «ύστερη» μαοϊκή περίοδος (1963-1976/1978)

γ) Η περίοδος του Deng Xiaoping (1978-1993)

δ) Η εποχή του Jiang Zemin (1989-2002)

ε) Η κυβέρνηση των Hu Jintao και Wen Jiabao (2003-2012)

στ) Η άνοδος του Xi Jinping στην εξουσία (2012 μέχρι σήμερα)

Το μέρος του μαθήματος με τις θεματικές ενότητες μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντα όσων συμμετέχουν στο μάθημα και την επικαιρότητα. Θέματα που είναι πιθανόν να συζητηθούν μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
α) Η δημογραφική πολιτική της Κίνας («η πολιτική του ενός παιδιού» και τα αποτελέσματά της)

β) Οι μειονότητες της Κίνας (Ουιγούροι, Θιβετιανοί κ.α.) – εθνικισμός, ρατσισμός και ξενοφοβία στην Κίνα.

γ) Η διαχείριση κρίσεων υγείας στην Κίνα (περιπτώσεις SARS, COVID-19 κτλ.

δ) Η εκπαίδευση στην Κίνα

ε) Το περιβάλλον και η περιβαλλοντική πολιτική στην Κίνα
στ) «Μύθοι» για την κινέζικη γλώσσα – οι γλώσσες της Κίνας

ζ) Θέματα από την Κινεζική «εξωτερική» πολιτική» (σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, Κίνας-Ινδίας, Κίνας-Ιαπωνίας, το θέμα της Ταϊβάν, ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού κτλ.)

Πέρα από ένα γενικό πλαίσιο το περιεχόμενο του μαθήματος μπορεί να καθοριστεί με βάση τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν σε κάποια θέματα, πέρα από τις σημειώσεις μου, δίνεται βιβλιογραφία (κυρίως στην αγγλική) για κάθε ενότητα. Για εγγραφές επικοινωνήστε με τον καθηγητή σας ΕΔΩ  ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διεύθυνση email)

Ισπανικά προχωρημένων: Μάθημα για τους ήδη γνώστες της Ισπανικής γλώσσας από την Ινές. Για εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί της ΕΔΩ ( κάντε αριστερό κλικ και αντιγραφή την διευθυνση email)

  • ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
    Στον κύκλο συναντήσεων για σπουδαστές με καλή γνώση αγγλικών (B2-C2) επιδιώκουμε τον συνδυασμό της εκμάθησης και κατάκτησης της αγγλικής γλώσσας με τη μελέτη & τον προβληματισμό σχετικά με ποικίλες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και άλλες πολιτισμικές εξελίξεις και συναφή ζητήματα που μας αφορούν όλες/ους. Επιδιώκουμε, επίσης, τη συνειδητή καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης μορφών παιδείας και συνύπαρξης που βασίζονται στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση. Το μάθημα έκλεισε, σε περίπτωση κενού θα βγει σχετική ανακοίνωση.

Πρόγραμμα μαθημάτων 2019-20

2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
10 μαθήματα μετά τα οποία θα έχετε εξοπλίσει τον υπολογιστή καθώς και το κινητό σας με αρκετά εργαλεία ώστε να έχετε ένα επίπεδο ασφαλείας πολύ μεγαλύτερο του μέσου όρου. Θα μπορείτε να προστατεύετε το δίκτυο και τους υπολογιστές της οικογένειάς σας.
Προαπαιτούμενα:
– Λάπτοπ που θα φέρνετε κάθε φορά στα μαθήματα (κατά προτίμηση Windows)
– Κινητό (Android ή iOS)
– Καλή γνώση χρήσης υπολογιστών
– Καλή γνώση Αγγλικών (η ορολογία και βιβλιογραφία θα είναι στα Αγγλικά)
Ανώτατος αριθμός εγγεγραμμένων: μέχρι 15 άτομα. Αν εγγραφούν περισσότερα θα γίνει κλήρωση.
Εγγραφές Τετάρτη 23 Οκτώβρη 17:00-18:00. Πρώτο μάθημα Τετάρτη 6 Νοέμβρη.

Διδάσκων: Γιάννης Μποβιάτσης

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Στο Σεμινάριο Δημιουργικής γραφής διδάσκεται ο τρόπος για να εντοπίζεται, να «φιλτράρεται» και να αξιοποιείται η πρώτη ύλη της γραφής, δηλαδή η ίδια η πραγματικότητα όπως βιώνεται καθημερινά. Το σεμινάριο έχει ως στόχο την απελευθέρωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της έκφρασης των μαθητών, δια μέσου της μελέτης και εξέτασης των τεχνικών μικρής και μεγάλης φόρμας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (Νοέμβριος 2019 – Μάρτιος 2020) θα εξεταστούν ειδικότερα τα κλειδιά και οι τεχνικές αφήγησης, το διήγημα, η νουβέλα, το παραμύθι, το ποίημα, το μυθιστόρημα και ο μύθος, καθώς και τεχνικές τυπογραφικής διόρθωσης δοκιμίων.
Εγγραφές Τρίτη 22 Οκτώβρη 19:30-21:00 και Πέμπτη 24 Οκτώβρη 19:30-21:00. Πρώτο μάθημα Τρίτη 5 και Πέμπτη 7 Νοέμβρη.

Διδάσκουσα: Μαρία Πετρίτση

5. ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑΚΙ
Το πλέξιμο με το βελονάκι είναι μια μορφή χειροτεχνίας για την κατασκευή πλεκτών διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.
Είναι ένα χόμπι χαλαρωτικό, ψυχοθεραπευτικό και οικονομικό για ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Αν γνωρίζετε ήδη την τεχνική καταλαβαίνετε για πιο πράγμα μιλάμε, αν πάλι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε!!

Διδάσκουσα: Άννα Παγκράτη

6.  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του 20ου αι. ( παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και ελληνικής ).

Παρουσίαση και συζήτηση ερμηνειών για σημαντικά γεγονότα, φαινόμενα, ιδεολογικά ρεύματα.

Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με την ιστορία του 2Οου αι. 
Διδάσκουσα: Όλγα Τσιλιμπάρη

8. Business Communication

Παρέα φέτος θα εξερευνήσουμε το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον πεδίο της «Επιχειρησιακής Επικοινωνίας» όχι μόνον δια μέσου της αγγλικής γλώσσας αλλά κυρίως μέσω του τρόπου που δομήθηκε η διδασκαλία του, με δια δραστικές μεθόδους, πραγματικά παραδείγματα και ακουστικά μέσα.
Στην παρέα του “Business Communication” θα:
Κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας της δυναμικής της επικοινωνίας
Γνωρίσουμε τι λειτουργεί ήδη σε εμάς ως δυναμική επικοινωνίας
Αναπτύξουμε τη συνειδητοποίηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργούμε επιρροή μέσω της επικοινωνίας
Αναπτύξουμε επικοινωνιακές δεξιότητες
Αντιμετωπίσουμε δύσκολα μηνύματα και θα βρούμε τρόπους αποφυγής κρίσεων

Και τέλος,
Θα έχουμε βελτιώσουμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας
ως ομιλητές – ακροατές.

Διδάσκουσα: Πηνελόπη Ταρασίδου

9. ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Φέτος θα ταξιδέψουμε παρέα και θα γνωρίσουμε τον όμορφο κόσμο της αγγλικής γλώσσας. «Μιλιέται» από περίπου 360 εκατομμύρια ανθρώπους και κατέχει κυρίαρχη θέση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.
Ξεκινώντας από το αγγλικό αλφάβητο θα κινηθούμε στα μονοπάτια της γνώσης με σκοπό:
Να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες
Να αυξήσουμε την κριτική μας ικανότητα
Να δημιουργήσουμε νέους τρόπους σκέψης
Να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή και αυτοπεποίθησή μας!
Τελικά θα έχουμε καταφέρει να επιτρέψουμε στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας να επιδράσει θετικά στη ζωή μας, όχι μόνον ως γνώση αλλά ως στάση ζωής.

Διδάσκουσα: Πηνελόπη Ταρασίδου

11. ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΑΡΧΑΡΊΩΝ

Γερμανικά για αρχάριους, για όλες τις ηλικίες! Θέλατε πάντα να μάθετε αυτή τη περίπλοκη, μα συνάμα άκρως ενδιαφέρουσα γλώσσα; Θέλετε να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας; Ή μήπως να μάθετε τα βασικά για τη δουλειά σας;

Στο μάθημα θα γίνεται παρουσίαση και επεξήγηση της γερμανικής γραμματικής, του λεξιλογίου αλλά και του συντακτικού μέσω διαδραστικού υλικού, όπου ο μαθητής θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά.

Διδάσκουσα: Ελπίδα Δαλιέτου

12. ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΡΧΑΡΊΩΝ

Τα μαθήματα Ιταλικών επιπέδου Αρχαρίων περιλαμβάνουν τα:
1- Βιβλίο Θεωρίας με κείμενα
2- Βιβλίο Ασκήσεων και
3- Βιβλίο Γραμματικής.
Λόγω κόστους των τριών βιβλίων διατίθενται στα καταστήματα Φωτοτυπιών Ένθετα.
Με την έναρξη των μαθημάτων θα αποφασίσουμε τον τίτλο του βιβλίου.

Διδάσκουσα: Ελένη Κρητικού

13. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το μάθημα της αστρονομίας γίνεται από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας και έχει σκοπό να καταστήσει τους «εραστές» του έναστρου ουρανού και γνώστες του ταυτόχρονα.

Αντικείμενο του μαθήματος: Η γνωριμία με τις βασικές αρχές της επιστήμης της Αστρονομίας, η αναγνώριση αστερισμών και ουρανίων αντικειμένων, η μελέτη ουρανίων σωμάτων εντός και εκτός του Ηλιακού Συστήματος και η κατανόηση των βασικών φυσικών νόμων που ορίζουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των ουρανίων αντικειμένων. Στόχος η απόκτηση τόσο θεωρητικών γνώσεων όσο και παρατηρησιακών δεξιοτήτων.

Τρόπος διεξαγωγής του μαθήματος: α) Μαθήματα θεωρητικού περιεχομένου με τη μορφή διαλέξεων, β) Πρακτική εξάσκηση και κατασκευή απλών αστρονομικών οργάνων, γ) Παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις, ούτε προηγούμενη εξοικείωση με το αντικείμενο. Είναι όμως επιθυμητή η διάθεση για μελέτη και κατανόηση κάποιων βασικών εννοιών και νόμων της Φυσικής που βρίσκουν εφαρμογή στα ουράνια φαινόμενα.

Βαθμός δυσκολίας: Επίπεδο θεωρητικού μαθήματος Α΄ ή Β΄ Λυκείου. Γενικά προσπαθούμε να αποφεύγουμε τη χρήση τύπων και εξισώσεων ώστε να μην αποθαρρύνουμε όσους δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με τα μαθηματικά

Σε ποιους απευθύνεται: Σε οποιονδήποτε έχει περιέργεια και διάθεση να γνωρίσει λίγο καλύτερα τον ουρανό, τα ουράνια αντικείμενα και φαινόμενα και τους φυσικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από αυτά.

Οι διδάσκοντες:

Θανάσης Παπαδημητρίου, Σωκράτης Λινάρδος

14. LATIN

Φέτος θα διδάξω salsa και είναι στους latin χορούς.

Διδάσκων: Σπύρος Κατσαρός

15. ΝΙΏΘΩ ΆΡΑ ΥΠΆΡΧΩ…!

Βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα και τη διαχείριση τους.

Συντονίζει η Καλλιόπη Άνθη, σύμβουλος ψυχικής υγείας
Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αναπτύξουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες.

Κάθε Τρίτη 7 με 9 μμ θα μαθαίνουμε και θα συνειδητοποιούμε καινούρια πράγματα, θα συζητάμε, θα αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας και τις σιωπές μας, θα αγκαλιάζουμε τους αυθεντικούς μας εαυτούς και κυρίως θα παίζουμε παρεούλα.

Για να υπάρχει σταθερό και ασφαλές κλίμα, η ομάδα θα είναι σχετικά μικρή, με όριο τα 16 άτομα. Ο καθένας θα έχει δικαίωμα να λείψει για δύο φορές. Με την τρίτη απουσία πρακτικά δηλώνει την αδυναμία του να συμμετέχει στην ομάδα και έτσι θα πάρει τη θέση του άλλος ενδιαφερόμενος από την λίστα αναμονής.

Η Καλλιόπη Άνθη σπούδασε Ειδική αγωγή στην Πράγα Τσεχίας και για πολλά χρόνια εργάστηκε με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες.

16. Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Είναι ένα πρόγραμμα δυο τριμήνων, το χειμερινό και το εαρινό, που και τα δυο απαιτούν περίπου δέκα με δώδεκα εβδομάδες από δυο δίωρα εβδομαδιαίως.

Κατά το πρώτο τρίμηνο η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει: Ιστορία της φωτογραφίας, τεχνική, τεχνολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη, περιγραφή των φυσικών νόμων που διέπουν, οπτική επικοινωνία, φωτοευαισθητομετρία και οπτική.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει: κριτική-μελέτη καταξιωμένων φωτογράφων, Χρήση εξοπλισμού, χρήση φωτισμού τεχνητού και φυσικού, πρακτική εξάσκηση και photoshop.

Το πρόγραμμα μου απαιτεί, εκτός των διδακτικών ωρών, τουλάχιστον τρεις κινηματογραφικές προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Εύχομαι σε όλους μας καλή χρονιά.

Διδάσκων: Βασίλης Μήττας

17. ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής από φοιτήτρια με εμπειρία στην ισπανική γλώσσα και τη διδασκαλία της. Θα υπάρξει τμήμα αρχαρίων και τμήμα προχωρημένων, για όσα άτομα είχαν παρακολουθήσει προηγούμενες χρονιές ή ξέρουν ήδη τα βασικά. Εάν έχετε απορίες για το επίπεδό σας, θα τοποθετηθείτε στο κατάλληλο τμήμα κατόπιν συνεννοήσεως με την διδάσκουσα.

Διδάσκουσα: Δανάη Δετοράκη

18. ΓΑΛΛΙΚΑ

Μαθήματα γαλλικής γλώσσας από φοιτήτρια του ΤΞΓΜΔ με κατεύθυνση τα γαλλικά. Θα υπάρξει τμήμα αρχαρίων και τμήμα προχωρημένων, για όσα άτομα είχαν παρακολουθήσει προηγούμενες χρονιές ή ξέρουν ήδη τα βασικά. Εάν έχετε απορίες για το επίπεδό σας, θα τοποθετηθείτε στο κατάλληλο τμήμα κατόπιν συνεννοήσεως με την καθηγήτρια.

Διδάσκουσα: Δανάη Δετοράκη

19. ΟΡΙΕΝΤΑΛ

Μαθήματα χορού οριεντάλ, παραδοσιακού αλλά και πιο μοντέρνου στυλ. Στόχος είναι η απόκτηση ελέγχου στα διάφορα σημεία του σώματος, η έυρεση του ρυθμού, μα πάνω απ’ όλα η διασκέδαση και η γνωριμία με ένα διαφορετικό είδος χορού και μουσικής. Όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, σωματότυπου, εμπειρίας και ηλικίας είναι ευπρόσδεκτα.

Διδάσκουσα: Δανάη Δετοράκη

20. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο παραδοσιακός χορός με το δημοτικό τραγούδι αποτελούν ένα από τα
σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο
οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία αλλά και
την ιδιοφυΐα ενός λαού. Με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών, οι μαθητές
έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν
τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη
διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης.

Διδάσκων: Άγγελος Παρλαπανίδης

21. ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μια σύντομη εισαγωγή στη Νεωτερικότητα (2ος Κύκλος)

Ο κύκλος συναντήσεων υπό τον τίτλο «A Short Introduction to Modernity», για σπουδαστές με καλή γνώση αγγλικών (B2-C2), ξεκίνησε πέρυσι, με στόχο να συνδυάσει την εκμάθηση και κατάκτηση της αγγλικής γλώσσας με τη μελέτη & τον προβληματισμό πάνω στις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, επιστημονικές και ευρύτερες πολιτισμικές εξελίξεις που σηματοδοτούν το πέρασμα των κοινωνιών της Ευρώπης στην ιστορική φάση των νεότερων χρόνων.

Η περσινή μας θεματολογία συμπεριέλαβε τα εξής:

1_Αναγεννησιακός Ουμανισμός (Renaissance Humanism)
2_Η ανακάλυψη της Αμερικής (Columbus, the Indians, and Human Progress)
3_Η Επιστημονική Επανάσταση (Scientific Revolution)
4_Η προτεσταντική Μεταρρύθμιση (The Protestant Reformation)
5_Αποικιοκρατία κατά τον 16ο αιώνα (16th Cent. Colonialism)
6_Παγκόσμιο εμπόριο και δουλεμπόριο (Global Trade – Slave Trade)
7_Θεωρίες Κοινωνικού Συμβολαίου (Social Contract Theories)

Θα συνεχίσουμε εφέτος ξεκινώντας από το εξαιρετικής σημασίας κίνημα του Διαφωτισμού, επακόλουθο της Επιστημονικής Επανάστασης του 17ου αιώνα, και θα προχωρήσουμε στις δύο μεγάλες δημοκρατικές επαναστάσεις, στην εμφάνιση και επέκταση της βιομηχανοποίησης και του καπιταλισμού, τις μεγάλες πολιτικές ιδεολογίες, τα κοινωνικά κινήματα, τα καλλιτεχνικά ρεύματα & τις επιστημονικές εξελίξεις του 19ου αιώνα. Εάν μας δοθεί η δυνατότητα, θα προχωρήσουμε από τα τέλη του 19ου στον 20ό αι. (Διαμάχη για την Αφρική & Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Δικαιώματα Μαύρων & Γυναικών, Ρωσική Επανάσταση, σχολή της Φρανκφούρτης κ.ά.).

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση του μαθήματος, στα ελληνικά & τα αγγλικά, εδώ:

Διδάσκων: Αργύρης Γεωργουλής

22. ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Α2 – Β1

Το μάθημα Αγγλικά Α2_Β1 απευθύνεται σε όσους έχουν στοιχειώδη γνώση της Αγγλικής γλώσσας η έχουν παρακολουθήσει ένα η δυο χρόνια μαθήματος.
Tο μάθημα περιλαμβάνει και everyday English ( speaking).

Διδάσκουσα: Γεωργία Παπαδοπούλου

24. ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ένα Χορoθεατρικό εργαστήρι διάρκειας 8 μαθημάτων για όσους θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον χορό κ το θέατρο.
Μέσα από ασκήσεις κινησιολογίας, ενδυνάμωσης κ θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς θα εξερευνήσουμε την καλλιτεχνική μας ταυτότητα με όπλο το σώμα κ τον θεατρικό λόγο.Απαραίτητος εξοπλισμός : στρωματάκι γυμναστικής και καλή διάθεση!

Διδάσκουσα: Αραβαντινού Μαρία

26. ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΖΩΗ
– Περιβαλλοντική ρύπανση και ορμόνες
– Πολυκυστικές ωοθήκες
– Εμμηνόπαυση
– ΣΔ & παχυσαρκία
– Εμβρυολογία του γεννητικού συστήματος του ανθρώπου
– Παθήσεις θυρεοειδούς
– Ορμονικές διαταραχές της εφηβείας
– Διαταραχές εμμήνου ρύσεως
– Υπόφυση και ορμόνες
Διδάσκουσα: Ελένη Κούστα

27. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Για να μην αποτελεί η γλώσσα εμπόδιο στην επικοινωνία και σε κάθε είδος αποκλεισμό, καλούμε όλους εσάς,τους φίλους και γνωστούς σας που ενδιαφέρονται να μάθουν Νέα Ελληνικά. Για να γίνουμε όλοι μια παρέα!

Διδάσκουσα: Μαρία Μπασαγιάννη