Τελευταίες Ανακοινώσεις

Χαριστικό παζάρι

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας και παράλληλα με όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν, θα γίνει και χαριστικό παζάρι. Σε αυτό το παζάρι όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε είτε δίνοντας είτε παίρνοντας, χωρίς να απαιτούμε αντάλλαγμα και χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος.
Είδη ρουχισμού, παιχνίδια, βιβλία, cds – dvds, μουσικά όργανα, gadgets, αξεσουάρ και βάρκες, γενικώς οτιδήποτε σκονίζεται σπίτι μας χωρίς λόγο και βαρεθήκαμε να το μετακομίζουμε πότε εδώ πότε εκεί γιατί στη πραγματικότητα δεν έχει θέση κάπου εκεί γύρω, όλα αυτά ήρθε η ώρα να βρουν τον άνθρωπό τους. Αυτόν που πραγματικά τα χρειάζεται και θα τους δώσει ξανά αξία, αφού βάσει των κανόνων της αγοράς η τιμή τους έχει πέσει.

Γιατί να δώσω;
Γιατί ψήλωσα, πάχυνα, αδυνάτισα, είναι εκτός μόδας, το βαρέθηκα, μου θυμίζει κάτι ή κάποιον που με κάνει να στενοχωριέμαι. Γιατί το διάβασα ή το άκουσα, μου άρεσε και θέλω να το μοιραστώ, δεν μου άρεσε και θέλω να το ξεφορτωθώ. Γιατί απόκτησα το πιο εξελιγμένο μοντέλο. Γιατί μου το χάρισε κάποιος και ποτέ δεν μου άρεσε. Γιατί μου πιάνει άσκοπα χώρο ή απλά δεν το θέλω, ή δεν το χρειάζομαι. Γιατί θέλω να συμμετέχω στη γιορτή. Γιατί δεν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Γιατί θέλω να το ανταλλάξω με κάτι άλλο που θα βρω εκεί.

Γιατί να πάρω;
Γιατί μου χρειάζεται! Ακόμα κι αν έχω τα χρήματα να αγοράσω ένα ίδιο καινούργιο, ξέρω πως κι αυτό είναι ακόμα χρήσιμο και δεν υπάρχει λόγος να καταλήξει στη χωματερή που ούτως ή άλλως δεν χωράει άλλο από τον πολιτισμό μας. Μια χαρά θα εξυπηρετηθώ και μ’ αυτό. Δεν είναι ντροπή να μετατρέπω, να μεταποιώ ή να χρησιμοποιώ ως έχουν μεταχειρισμένα πράγματα, δεν μειώνεται η αξιοπρέπεια μου γιατί ξέρω πως τα φτηνά αντικείμενα που κυρίως αυτά μπορώ να αγοράσω παράγονται σε χώρες που εκμεταλλεύονται την παιδική εργασία με αντάλλαγμα ίσως και λιγότερο από ένα πιάτο φαγητό τη μέρα και κάτω από άθλιες συνθήκες. Θέλω να σταματήσω την υπερκατανάλωση που δε μου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Ούτε καν την ψευδαίσθηση της ευημερίας. Γιατί ξέρω πως η ποιότητα ζωής δε βρίσκεται στον πάτο της σακούλας με τα ψώνια. Γιατί βαρέθηκα να βλέπω τη ζωή μου μέσα από τις διαφημίσεις. Γιατί είναι μια αφορμή να πιάσω μια φυσιολογικότερη κουβέντα με αυτούς που βρίσκονται στο χαριστικό παζάρι από την κουβέντα που συνήθως έχω με τους πωλητές και επιτέλους γιατί πρέπει να στηρίξω όλα αυτά που πρώτα μου θυμίζουν πως είμαι άνθρωπος κι έπειτα με κάνουν να ξεχνώ πώς ήμουνα πελάτης. Γιατί πρέπει να δουλεύω συνέχεια για να μπορώ να αγοράζω όλα αυτά τα προϊόντα και ως γνωστόν η πολλή δουλειά τρώει τον εργάτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ίσως και γι’ άλλους τόσους, ακόμα και για μόνο έναν από αυτούς σας καλούμε να συμμετέχετε στο παζάρι που θα γίνει τις μέρες του φεστιβάλ 27 και 28 Μαΐου στη Σπιανάδα. Αν κάποιος θέλει να χαρίσει ογκώδη αντικείμενα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, χαλιά, το αυτοκίνητό του, ή έστω τη βάρκα του, οτιδήποτε τέλος πάντων καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορεί να ενημερώσει για να γραφτεί σε λίστα στο παζάρι και να το παραλάβει ο ενδιαφερόμενος κατευθείαν από τον ίδιο. Μπορείτε να αφήνετε όλα τα μικροαντικείμενα στη γραμματεία του εργαστηρίου που στεγάζεται στο 1ο , 5ο γυμνάσιο, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:00 – 21:00 ή για τα μεγαλύτερα αντικείμενα να επικοινωνείτε στο τηλ. 6985705185 τις ίδιες μέρες και ώρες και στο mail xaristikopazari@hotmail.gr. Φυσικά αντικείμενα μπορείτε να φέρετε και την ημέρα του φεστιβάλ.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη προσπάθεια δεν είναι θέμα κοινωνικής τάξης, οικονομικής κατάστασης ή κύρους,.: είναι επιλογή συνειδητοποιημένων ανθρώπων που θέλουν να δείξουν έμπρακτα ότι ακόμα και σε μια τόσο καταναλωτική κοινωνία μπορούμε να μοιραζόμαστε αμφισβητώντας τα καταναλωτικά πρότυπα.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά