Τελευταίες Ανακοινώσεις

Απολογισμός της 28ης Δράσης Χωρίς Μεσάζοντες

Ο Απολογισμός της 28ης Δράσης Χωρίς Μεσάζοντες

Η 28η ήταν μια από τις πιο σημαντικές δράσεις στην ιστορία της ομάδας μας. Πολύ απαιτητική σε όλες τις φάσεις. Δεν ήταν μόνο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και πολλά άλλα θέματα που προέκυψαν και έπρεπε να λυθούν και να απαντηθούν από την ομάδα μας.

Το μυστικό για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτή η δράση ήταν το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και η διάθεση μας να λύνουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε. Η ψυχρή  λογική έλεγε να μη γίνει αυτή η δράση, ίσως όμως να την παρακάμψαμε και αυτή.  Ο φίλος μας ο Γιάννης όταν τον ρώτησα τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.. ε μου είπε “το σταυρό μας”!!!

Εφόσον πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσουμε έπρεπε να το υποστηρίξουμε και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε.  Επρεπε να εμψυχώσουμε τους παραγωγούς στις δύσκολες ώρες. Σταθήκαμε δίπλα τους, δε τους αφήσαμε ούτε στιγμή να αισθανθούν μόνοι. Σίγουρα θα μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά τα πήγαμε χωρίς αμφιβολία αρκετά καλά κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη δύσκολη  απόφαση τους να είναι τελικά παρόντες στη δράση μας κόντρα σε όλα. Μόνο εύκολο δεν ήταν γι’αυτούς (πολλές ώρες ταλαιπωρία στο δρόμο, δύσκολες καιρικές συνθήκες, αναμονή στην Ηγουμενίτσα, θρίλερ για να μπούν στο φέρυ και όταν ερχόντουσαν και όταν έφευγαν με των 9 το βράδυ του Σαββάτου…ήρωες σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της καλής μας φίλης Τέρρυ, σ’ευχαριστούμε για το σχόλιο σου , μας κολακεύει, κατανοούμε απόλυτα την αδυναμία που μας έχεις αλλά με όλη μας την αγάπη κάποιοι είναι λίγο πιό ήρωες , σωστά?)

Με τη βοήθεια του Σταύρου αντιμετωπίσαμε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά τη καθυσθέρηση στην άφιξη των δύο παραγωγών αφού λόγω του απαγορευτικού έφτασαν 2 ώρες αργότερα στη Κέρκυρα. Υπήρξε άμεση ενημέρωση όλων όσων είχαν παραγγείλει. Επίσης να ευχαριστήσουμε την Ελευθερία για τη γρήγορη ανταπόκριση της σε ότι της ζητήθηκε.

Στα διαδικαστικά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Πέτρο και Τζένη , τα δύο νέα μέλη της ομάδας μας, μεταγραφή από τα Γιάννενα. Πολύ μεγάλη και ουσιαστική συνεισφορά (λίστες , εκτυπώσεις, πολύ κουβάλημα,  αλλά έχουν διπλό διαφορικό τραβάνε στην ανηφόρα,   μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και δε λένε όχι στο καλό τσίπουρο, σούπερ μεταγραφές). Στις λίστες επίσης τη Ράνια, την Ισαβέλλα τη Βίκυ, τη Μαίρη και τον πασπαρτού Παναγιώτη που τα κάνει όλα , τα κάνει καλά και συμφέρει.

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης είχαμε τη συμπαράσταση του Πανελλαδικού Δικτύου, μια ιδιαίτερη αναφορά στο Δημήτρη από την ομάδα Άνωση του Βόλου που για ακόμη μία φορά βοήθησε αποφασιστικά με τις παρεμβάσεις του σε δύσκολες στιγμές.

Επίσης να μη ξεχνάμε τη τεχνική βοήθεια που είχαμε από το Θοδωρή (τον κομπιουτερά) σχετικά με τα απαντητικά μεηλ. Μαζί θα τα βελτιώσουμε βήμα βήμα. Καλή διάθεση υπάρχει, τα τσίπουρα καραδοκούν , χιούμορ, ασυζητητί πληρούνται  όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε συνεργασία

Πάμε λίγο στα στατιστιστικά της 28ης δράσης. 4,5 τόνοι πατάτες , 480 κιλά τυροκομικά και 500 κιλά αλεύρι ήταν οι ποσότητες των προιόντων που διανεμήθηκαν σε 170 συμπολίτες μας καταναλωτές που συμμετείχαν. Ενω σχετικά με το τηγανόλαδο τη παράλληλη δράση μας, συγκεντρώθηκαν περίπου 35 λίτρα που τα πήρε τοπικός επαγγελματίας για ανακύκλωση σε βιοκαύσιμα. Σαν ανταποδοτικό όφελος είχαμε απορρυπαντικά που δόθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο που συμμετείχε πιλοτικά στη δράση μας. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα παιδιά από το μάθημα της Διαχείρισης Απορριμάτων  που γίνεται στο Εναλλακτικό για τη θετική τους ενέργεια, το δάσκαλο μας το Βίκτωρα αλλά και τη Ξένια που ανυπομονουμε να επιστρέψει για να κάνουμε πράγματα.

Πρέπει να σταθούμε λίγο στη στάση του κόσμου που εξέπληξε ευχάριστα όλους και ιδιαίτερα τους ίδιους τους παραγωγούς. Η προσέλευση άγγιξε το 99,5%!!! έσπασε κάθε προγούμενο ρεκόρ!!!

Ολοι περίμεναν υπομονετικά στη σειρά παρά τη βροχή, με απόλυτο σεβασμό στους υπόλοιπους, με απίστευτα καλή διάθεση, παρά τη καθυσθερημένη προσέλευση των δύο παραγωγών. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Εβγαλαν αύρα πολιτισμού και κέρδισαν πανάξια το σεβασμό όλων των παραγωγών που έχουν μόνο καλά λόγια να πούν για τη Κέρκυρα και το κόσμο. Αυτό δείχνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να λειτουργήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί και να τα πάμε μια χαρά, να ξεπερνάμε τις κάθε είδους δυσκολίες χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα.

Ας το έχουμε στα υπόψιν, ας το κρατήσουμε στο πίσω μέρος τους μυαλού μας αυτό.

Τέλος από τη συμμετοχή της ομάδας μας στο Πανελλαδικό Δίκτυο και σε εφαρμογή των αποφάσεων που πάρθηκαν στη τελευταία συνάντηση που έγινε με την ενεργό συμμετοχή μας τον προηγούμενο Δεκέμβρη στη Κατερίνη, απορρέει η ας πούμε υποχρέωση των ομάδων να μπαίνουν στη διαδικασία αξιολόγησης των δράσεων τους. Επομένως θερμή παράκληση σε όλους του συμμετέχοντες να μας στέλνουν την άποψη τους για τα προιόντα ,τους παραγωγούς αλλά και για την ομάδα μας, με στόχο πάντα να βελτιώνουμε ότι είναι δυνατόν. Συνεπώς η προσωπική σας γνώμη είναι σημαντική και θα χαρούμε πολύ να την έχουμε στο ε-μεηλ της ομάδας μας xwrismesazonteskerkyras@hotmail.gr.

Το ίδιο ζητάμε και από τους παραγωγούς.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα το στείλουμε στο Δίκτυο και θα κοινοποιηθεί στη σχετική πλατφόρμα που πλέον είναι σε λειτουργία με πρόσβαση όλων των ομάδων και όλων των παραγωγών που συμμετέχουν.

Προσπαθούμε να κάνουμε πράξη τα όσα συναποφασίσαμε. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι όμορφο. Τίποτε δεν είναι εύκολο αλλά αξίζει το κόπο η προσπάθεια. Αλλωστε το ταξίδι χωρίς μεσάζοντες έχει από τη φύση του τη δική του γοητεία. Ας το απολαύσουμε.

Δυστυχώς πλέον χωρίς το φίλο μας το Νίκο ανάμεσά μας. Ανάμεσα στα άλλα είχε φτιάξει για την ομάδα μας και το banner με το μικρο εικονίδιο στο προηγούμενο σαιτ. Επιαναν τα χέρια του, καλός μάστορας, κοφτερή ματιά. Δε θα σε ζαλίζω άλλο με τις περίεργες απαιτήσεις μας.

Καλό ταξίδι και από εδώ.

Πολύ σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί με την 29η δράση μας.

Φιλιά σε όλους και σε όλες. Να είστε όλοι καλά.

Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας

ΥΓ Γιώργος Γιάννης από Λαμία, Ηλίας και έτερος Γιώργος από Κατερίνη , Δημήτρης Σοφη και λοιποί φίλοι you are kindly requested να στηρίξουμε  ομοθημαδόν την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο www.syn-kinisis.gr, είναι απαραίτητη η συνδρομή σας με σχόλια παρατηρήσεις κλπ, νικήστε το νόμο της αδράνειας και την εντροπία, αρνηθείτε να γίνετε θύματα του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά