Τελευταίες Ανακοινώσεις

Απεργία 18/02

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18/02 το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι θα παραμείνει κλειστό, ως ένδειξη συμπαράστασης στην κήρυξη απεργίας από την ΑΔΕΔΥ για το νέο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.

Το νέο ασφαλιστικό, με λίγα και απλά λόγια, φέρνει την ιδιωτική ασφάλεια στις ζωές μας, μειώνει τις εισφορές, προσθέτει χρόνια στην εργασία μέχρι να βγει κάποιος στη σύνταξη και αφαιρεί δικαιώματα από την περίθαλψη. Εν κατακλείδι την κάνει ανταποδοτική, δηλαδή ό,τι έχεις δώσει αυτά θα πάρεις. Μέχρι τώρα, όλες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μπαίνανε σε έναν ενιαίο κουμπαρά και όλοι είχαν τις ίδιες απολαβές στη σύνταξη και την περίθαλψη, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Αυτό τώρα σταματάει!

Στη νοσηλεία, θα δέχεσαι πλέον την περίθαλψη που σου αναλογεί σε σχέση με αυτά που καταβάλλεις και όχι με αυτά που χρειάζεσαι για να γίνεις καλά. Οι γιατροί ήδη το έχουν ονομάσει το «ματωμένο εξιτήριο».

Όσο για το συνταξιοδοτικό, ο εργαζόμενος θα παίρνει την κατωτάτη σύνταξη, για την οποία θα πρέπει αν έχει δουλέψει 40+ χρόνια, μια σύνταξη των 380 ευρώ, που καθιστά την επιβίωση δύσκολη. Ένα νομοσχέδιο που μας αναγκάζει να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα και μια νεολαία που δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη και ίσως να μην δουλέψει ποτέ με πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά