Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ακύρωση μαθημάτων Τρίτης, 11/12. Κάλεσμα σε συμμετοχή σε πορεία

Τα μαθήματα αύριο Τρίτη 11/12 δεν θα γίνουν. Ο λόγος που το Εναλλακτικό θα είναι κλειστό, είναι γιατί…

τα ξημερώματα της Δευτέρας, 26/11, βρίσκεται στη περιοχή μεταξύ Δραγωτινά και Σπαρτερά Λευκίμμης από περαστικό το άψυχο σώμα ενός άντρα. Το όνομα του Petrit Zifle ή κ. Πέτρος όπως το ήξεραν όλοι στην περιοχή εδώ και 20 χρόνια.
Λίγες μέρες μετά, στις 29/11 συλλαμβάνεται και ομολογεί τον φόνο ένας 44χρονος συγχωριανός του κ. Πέτρου.
Οι κάτοικοι του χωριού στην αρχή με ψίθυρους και μετά πιο ανοιχτά μιλούν για δολοφονία που είχε ως αφορμή, καυγά του Πέτρου με τον θύτη σε καφενείο της περιοχής για θέματα όπως το Μακεδονικό και τον θάνατο εθνικιστή στην Αλβανία. Λίγη ώρα μετά, ο θύτης περίμενε το θύμα για να τον σκοτώσει με την καραμπίνα του.
Δεν αργεί ύστερα από την σύλληψη να φανερωθεί η συμπάθεια του δολοφόνου στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση ΧΑ και η συμμετοχή του σε δράσεις της, καθώς ήταν και εκλογικός αντιπρόσωπος της ΧΑ στις εκλογές του 2014.
Η δολοφονία αυτή, αν και συγκλονίζει την περιοχή και όλο το νησί της Κέρκυρας, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς στη Λευκίμμη τον τελευταίο καιρό λόγω του θέματος των απορριμμάτων βρήκε έδαφος η ΧΑ και πήρε κεφάλι, με δηλώσεις του τύπου «εδώ δεν περισσεύει κάνεις» από κατοίκους και μέλη διάφορων συλλόγων.
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό εργαστήρι έχοντας σαν έναν από τους βασικούς τους άξονες τον αντιφασισμό και όντας ενάντια σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά στέκεται απέναντι σε κάθε πράξη μίσους, σε κάθε φασιστική δολοφονία και παίρνει μέρος αύριο στην πορεία που θα γίνει στις 11/12 και ώρα 18:00 ξεκινώντας από την πλατεία Γεωργάκη. Θεωρούμε χρέος μας να πάρουμε θέση και να εκφράσουμε ότι με όπλο την αλληλεγγύη πάμε μπροστά και όχι με ρητορικές μίσους.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά