Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ερημίτης – Καμία διαπραγμάτευση.

Η διατήρηση του Ερημίτη στην τωρινή του μορφή και η μη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη!
Ο Ερημίτης είναι σημαντικός υδροβιότοπος και διασυνοριακό οικοσύστημα Ελλάδας Αλβανίας. Πληθώρα άγριων ζώων κατοικεί μόνιμα και ενδημεί στην περιοχή: Πολλά πουλιά, αλλά και άγρια θηλαστικά, όπως η μεσογειακή φώκια, το ρινοδέλφινο και η σβίδρα ή βίδρα τα οποία είναι απειλούμενα είδη:
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήριο Κέρκυρας με συνέπεια στην αντίθεσή του στην υποτιθέμενη επένδυση του Ερημίτη και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των συλλόγων Ερημίτης Πλους και Περιβαλλοντολογικός σύλλογος Κέρκυρας, βρέθηκε, την Δευτέρα 3/2/2020, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας
Η μαζική συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλόγων ανέδειξε την αντίθεση της κοινωνίας της Κέρκυρας στην «επένδυση»
Τέτοιου είδους «επενδύσεις» όπως έχουν δείξει ανάλογες περιπτώσεις έχουν ελάχιστα ως μηδενικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι στέκεται απέναντι στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες της κεντρικής κυβέρνησης που με φωτογραφική τροπολογία προσπαθεί να παρακάμψει την βούληση των πολιτών της Κέρκυρας.
Ανεξάρτητα των οποιωνδήποτε αποφάσεων της κεντρικής η τοπικής διοίκησης το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήριο Κέρκυρας θα είναι πάντα αντίθετο στην καταστροφή του Ερημίτη.

Το Εναλλακτικό θεωρεί την παρουσία κάθε ενεργού δημότη απαραίτητη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 24/02/2020 στις 18:30 όπου θα συζητηθεί το θέμα του Ερημίτη, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του Ερημίτης πλους.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά