Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Δικτύου Αλληλέγγυων Σχολείων για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση του Δικτύου Αλληλέγγυων Σχολείων για το Πολυτεχνείο
(Θυμίζουμε ότι το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι είναι μέλος των Αλληλέγγυων Σχολείων )

46 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία, η λάμψη του αγώνα συνεχίζει να φωτίζει τις διεκδικήσεις για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιώματα.

Παρά τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, τα αιτήματα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασιακά δικαιώματα, ολόπλευρη μόρφωση, μόρφωση για όλους, ελευθερία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, επικαιροποιούνται, επανανοηματοδοτούνται και παραμένουν. Φέτος, η εξέγερση του πολυτεχνείου έρχεται σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζει και κινείται μεγάλο μέρος της νεολαίας. Η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο ήταν ήδη περιορισμένο, βάζει στο στόχαστρο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός του χώρου του πανεπιστημίου. Το lockout, που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και η προκλητική εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) θυμίζει άλλες εποχές ανελευθερίας και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, σε όλες τις εκφάνσεις της ακαδημαϊκής ζωής.

Ως Δίκτυο Αλληλέγγυων Σχολείων, μέσα από τη συλλογική δράση σε κάθε γειτονιά και τη δικτύωση των συλλογικοτήτων μας, χτίζουμε καθημερινά αντιπαραδείγματα κοινοτήτων μάθησης, στηρίζοντας και διευρύνοντας παράλληλα την έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους αποκλεισμό, μέσα από οριζόντιες δημοκρατικές διαδικασίες, ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή όλ

ων των μελών της κοινότητας. Είμαστε αλληλέγγυα σχολεία, που στηρίζουμε τις ανάγκες των μαθητριών και των μαθητών του δημοσίου σχολείου, αλλά και σχολεία μεταναστών, που διδάσκουν ελληνική γλώσσα σε μετανάστες, στηρίζοντας το δικαίωμά τους να ζουν και να εργάζονται, με ασφάλεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια στην χώρα μας.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Προσυγκέντρωση 14.30 στο Μοναστηράκι.
Στην Κέρκυρα η πορεία θα γίνει την Κυριακή απόγευμα στις 19:00,
προσυγκέντρωση στο τμήμα Ιστορικού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά