Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση – απολογισμός από την ομάδα Χωρίς Μεσάζοντες για την 27η δράση τους.

Θέμα : 27η ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Πάμε λοιπόν στο καθιερωμένο μας απολογισμό. Για τα απορρυπαντικά ΒΙΟΜΕ είχαμε 60 παραγγελίες αξίας 1000 ευρώ, για τα προιόντα “συν άλλοις” 62 παραγγελίες αξίας 1100 ευρώ, ο φίλος μας ο Παντελής από τη Λαμία εξυπηρέτησε 75 παραγγελίες για ζυμαρικά αξίας 1000 ευρώ και στο μέλι είχαμε 95 παραγγελίες αξίας 2200 ευρώ.

Για την επιτυχία της δράσης πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν και ήταν αρκετοί. Ο Βαγγέλης μας έφερε τους καφέδες, ο Στέλιος με τη Ράνια και το Βαγγέλη ανέλαβαν τη πιο δύσκολη δουλειά που ήταν η εξυπηρέτηση των παραγγελιών των προιόντων “συν άλλοις”. Μπράβο στα παιδιά.Στις λίστες ο Βαγγέλης η Ελένη η Βίκυ η Ισαβέλλα και ο Παναγιώτης , και η Κατερίνα στα τηλέφωνα. Υποδειγματικοί. Δούλεψαν πολύ καλύτερα χωρίς εμένα.

Θερμές ευχαριστίες στο Γιάννη για το αφισάκι, τη Μαργαρίτα που ανέλαβε το δελτίο τύπου,  το Σταύρο που ανέλαβε την έγκαιρη αποστολή e-mail και sms. To φίλο  μας  το Θοδωρή τον κομπιουτερά για την ευγενική του συμβολή στην αποστολή απαντητικού e-mail με τις παραγγελίες μας. Φυσικά αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η τεχνική βοήθεια που είχαμε από το καλό μας φίλο Δημήτρη από την ομάδα “Ανωση” από το Βόλο που μας έδωσε ανιδιοτελώς τεχνογνωσία για την παραγωγή ετικετών.

Τέλος όσον αφορά τη συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανόλαδου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συγκεντρώθηκαν 35 κιλά τα οποία δόθηκαν σε τοπικό επαγγελματία για ανακύκλωση σε βιοκαύσιμα με ανταποδοτικό όφελος περίπου 0,40 ευρώ/κιλό .Θερμές ευχαριστίες στην Ειρήνη και τη Λένα για τη παρουσία τους στη δράση μας αλλά και σε όλα τα παιδιά από το μάθημα της “Διαχείρισης Απορριμμάτων”  τη Ξένια το Βίκτωρα τον Αλέξανδρο που βοήθησαν στο promotion της ιδέας, αλλά και όλους τους φίλους που συνέβαλλαν με τις κοινοποιήσεις στο facebook. Λόγω της πολύ θερμής ανταπόκρισης που υπήρξε από τους συμπολίτες μας , συμφωνήσαμε να συμπεριλάβουμε τη συλλογή τηγανόλαδου σε όλες τις μελλοντικές δράσεις της ομάδας παράκαμψης μεσαζόντων.

Η ιστορία βέβαια συνοδεύτηκε με  τσιπουράκια  ρακόμελα και όλα τα σχετικά.

Όμορφα χαμογελαστά προσωπάκια συνεργαστήκαμε παρέα και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Μπορεί και να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια μπορεί και όχι. Αλλά σίγουρα κάτι γίνεται, αυτοοργανωνόμαστε κατεβάζουμε ιδέες , ψάχνουμε τρόπους να τις τρέξουμε ενεργούμε, άλλοτε τα κάνουμε καλύτερα άλλοτε λιγότερο καλά. Είναι όμως τα δικά μας λάθη , πρόκειται για 100% δικές μας επιλογές, είναι η δική μας ιστορία,  αν μη τι άλλο το διασκεδάζουμε και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη γι’αυτό που κάνουμε και αυτό έχει τη σημασία του.

Όλο αυτό δεν μπορεί να το υποκαταστήσει κανένα άρθρο 37. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε ως έχουμε.

Το μενού για τη συνέχεια έχει τη συμμετοχή της ομάδας μας την επόμενη Κυριακή στην Πανελλαδική Συνάντηση “Χωρίς Μεσάζοντες”στη Κατερίνη ,όπου θα αναζητήσουμε τρόπους στενότερης συνεργασίας με τις υπόλοιπες ομάδες και τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς.

Σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί με την 28η δράση μας αμέσως μετά τις γιορτές, η οποία θα έχει και τη συλλογή τηγανόλαδου.

Να μη ξεχνάμε το κυρίως πιάτο, ότι δηλαδή θα έχει προηγηθεί το απαραίτητο τεστ γευσιγνωσίας  πριν τις γιορτές.

Αν έχετε υπάρχει κάποια προτίμηση για τη συνέχεια μπορείτε χωρίς κανένα δισταγμό να μας στείλετε e-mail στη διεύθυνση xwrismesazonteskerkyras@hotmail.gr.

Πολλά φιλιά, να είστε όλοι καλά.

Ομάδα Παράκαμψης Μεσαζόντων

Εναλλακτικό Εργαστήρι Κέρκυρας

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά