Τελευταίες Ανακοινώσεις

Αλληλεγγύη στους 5 Διωκόμενους Φοιτητές

   Τη Δευτέρα 7/12 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δίκη των 5 φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελία, ύστερα από καταγγελία της Πρυτανείας του ιδρύματος.

   Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου, που αφορούσε την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου βρέθηκαν κατηγορούμενοι ύστερα από καταγγελία της Πρυτανείας και του καθηγητή του τμήματος Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Ιωάννη Σαριδάκη. Οι κατηγορίες αυτές επιβαρύνθηκαν και με ονομαστικές καταγγελίες από μέλη της παράταξης ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας που έδωσαν ψευδείς καταθέσεις. Η συγκεκριμένη στοχοποίηση των φοιτητών εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ποινικοποίησης των πολιτικών αγώνων που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση όλων όσων αντιστέκονται και διεκδικούν τα αυτονόητα!

   Ως Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των 5 φοιτητών και καταδικάζουμε κάθε μορφή καταστολής των κοινωνικών διεκδικήσεων. Ως εκ τούτου καλούμε τον κόσμο του Εργαστηρίου αλλά και κάθε αλληλέγγυο πολίτη στη συγκέντρωση στήριξης έξω από τα δικαστήρια στις 7/12 στις 10π.μ.

Οι Κοινωνικοί Αγώνες δεν είναι παράνομοι, δεν είναι νόμιμοι, είναι δίκαιοι.

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά