Τελευταίες Ανακοινώσεις

Αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών της Αμερικής

Εν έτη 2020, ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί οι προκαταλήψεις και οι αντιλήψεις που θέλουν τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση τη φυλή και όχι μόνο, βλέπουμε ότι η ρατσιστική βία δεν έχει μειωθεί, αλλά αντίθετα αυξάνεται διαρκώς. Η δολοφονία του George Floyd από τις αστυνομικές αρχές δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα αμέτρητα θύματα ρατσιστικών εγκλημάτων στις ΗΠΑ.

Η οργή του αμερικάνικου λαού είναι η λογική συνέπεια της συστημικής καταπίεσης και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που τόσα χρόνια τον βασανίζει. Η χώρα που υποτίθεται πρεσβεύει την “ελευθερία”, ουσιαστικά την στερεί από ορισμένα κομμάτια του λαού της. Οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στις ΗΠΑ έχουν κορυφωθεί μέσα από τις απάνθρωπες πολιτικές που διαιωνίζουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Το κράτος έχει κηρύξει τον πόλεμο στα πιο αδύναμα κομμάτια του λαού του που θέλουν να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ζωή και την ισότητα.

Φυσικά, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλον τον κόσμο. Στη χώρα μας, άλλωστε, ανέκαθεν υπήρχαν περιστατικά υπέρμετρης βίας και καταστολής από την μεριά της αστυνομίας.

Ως Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι είμαστε αλληλέγγυοι/ες/α στον αγώνα των λαών της Αμερικής ενάντια σε ένα κράτος-δολοφόνο και σ’ ένα σύστημα που προωθεί την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τις φυλετικές διακρίσεις και την υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

#icantbreath #blacklivesmatter

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά