Τελευταίες Ανακοινώσεις

Ακαδημία Άνοιξης ’18 – Spring Academy ’18

Για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα μια συνάντηση–γιορτή για την εκπαίδευση που ονειρευόμαστε για τους εαυτούς μας και για τα παιδιά μας.

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι αυτό που θέλουν;
Εάν είναι σκοπός μας η εξέλιξη των παιδιών σε ανεξάρτητους ανθρώπους με ελεύθερη κριτική σκέψη και ανοιχτή καρδιά, ας αναθεωρήσουμε τους θεσμούς της εκπαίδευσης.

Ελευθερία, αυτοδιάθεση, συνεργασία…
Κατά πόσον είναι βίωμα μας; Πόσο αν είμαστε κάτω των 18 και πόσο αν είμαστε άνω;

Η Ακαδημία Άνοιξης είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε, να μελετήσουμε και να βιώσουμε τη μάθηση ως ανοιχτό μοίρασμα γνώσης και δεξιοτεχνιών

5 ημέρες γεμάτες εργαστήρια, κύκλους συζητήσεων, διαλέξεις, παραστάσεις, προβολές, ελεύθερο χρόνο και συνεύρεση για όλες τις ηλικίες.

Θα βουτήξουμε σε ευρεία θέματα τέχνης, παιδείας, οικολογίας, επικοινωνίας, σωματικής και νοητικής άσκησης και καλλιέργειας.

Σας καλούμε, παρέα με καλλιτέχνες, γονιούς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, παιδιά και νέους, θεραπευτές, καλλιεργητές, ακροβάτες, συγγραφείς.

Μαζί θα εξερευνήσουμε τρόπους:

· Να δίνουμε ίση βαρύτητα σε ευρεία θέματα παιδείας που αφορούν: τις επιστήμες, τις τέχνες, το φυσικό και αστικό περιβάλλον και τη διάπλαση προσωπικοτήτων.

· Να ενεργούμε με ελευθερία συνείδησης και ίση συμμετοχή των παιδιών και εφήβων σε όλες τις διαδικασίες που τους αφορούν.

· Η μάθηση να είναι προσβάσιμη σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές ομάδες, για την προστασία του δικαιώματος της επιλογής, της διαφορετικότητας και της αυτοδιάθεσης

Το πρόγραμμα θα εξελίσσεται σταδιακά, καθώς κατατίθενται προτάσεις και θα συνεχίσει να εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της Ακαδημίας μέσα από καθημερινά Συμβούλια.

Σας προσκαλούμε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, να διαμορφώσουμε μαζί την Ακαδημία.

Μάθετε τι είναι η Ακαδημία Άνοιξης, δείτε το πρόγραμμα:
https://springacademy5.wixsite.com/springacademy/copy-of-home

Σελίδα στο Fb: https://www.facebook.com/Spring-Academy-%CE%91%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%86%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82-436887206728329/

Εκδήλωση στο Fb: https://www.facebook.com/events/908288352662837/

Η Ακαδημία Άνοιξης θα λειτουργήσει με ελεύθερη συνεισφορά. Με άλλα λόγια, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει αυτό που παρακολουθεί ή συμμετέχει, μπορεί να συνεισφέρει ό,τι θέλει. Είναι σημαντικό για την κάλυψη των εξόδων της Ακαδημίας, καθώς και εξόδων από συντελεστές των εργαστηρίων που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεισφορά είτε στον χώρο της Ακαδημίας, είτε εδώ: https://coopfunding.net/el/campaigns/spring-academy-2018/

Περισσότερα για την Δημοκρατική Παιδεία: https://eudec.gr/
Επίσης, οποιαδήποτε κοινοποίηση σελίδας Fb, εκδήλωσης Fb και γενικότερα απο στόμα σε στόμα, βοηθάει! Εθελοντές ευπρόσδεκτοι!

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας!

Για περισσότερες πληροφορίες: Δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα.

Ακυρώσεις μαθημάτων Γενικές Συνελεύσεις Οργανωτικά